Provence Beyond Homepage Food icon

Recipe List by Category

Food > Recipes Category      

   Contact      About Beyond  

 

 

| Recipes | Herbs, Spices | Seafood Dictionary | Vegetarian Dining | Special Dishes | Nissarde | Dictionary | Measurements | Michelin Guides |


| Recipes Alphabetic | Recipes by Category |



Appetizers
colordot  Pissaladière (onion tart )
colordot  Socca de Nice (chic-pea-flour crêpe )
Desserts
colordot  Nougat Noir (black nougat )
Legumes
colordot  Aubergine Farci (stuffed eggplant)
colordot  Courgette Farci (stuffed zucchini)
colordot  Légumes Farcis à la Provencal (stuffed vegetables)
colordot  Oignon Farci (stuffed onion)
colordot  Poivron Farci (stuffed bell pepper)
colordot  Tomate Farci (stuffed tomato)
Meats
colordot  Coq au Vin
Pasta
colordot  Cooking Pasta
colordot  Pâtes au Pistou (spaghetti - basil-garlic)
Pastry
colordot  Brioches aux Pralines (pâte levée)
colordot  Gâteau des Rois (the January 6th "King's day brioche, during January.)
colordot  Navette de Saint-Victor
colordot  Pâte à Pissaladière (pie dough for the pissaladière (or pizza))
colordot  Pâte Levée (bread dough for brioches)
colordot  Tarte Tropézienne (cream tart)
Salads
colordot  Brandade de Morue
colordot  Salade Niçoise
Sauces
colordot  Aïoli Sauce
colordot  Anchoïade (anchovy-garlic sauce)
colordot  Béchamel
colordot  Pissala (salted-fish purée, used for pissaladière)
colordot  Rouille
colordot  Sauce au Pistou
colordot  Sauce Blanche
colordot  Tapenade
Seafood
colordot  Moules Marinière
colordot  Sole Marinière
Soups
colordot  Aïgo Boulido (garlic-egg soup)
colordot  Bouillabaisse (seafood soup)
colordot  Ratatouille (vegetable stew )
colordot  Soupe au Pistou (basil soup)
Tourte
colordot  Croûte Raphaëloise (fish-mushroom pie)
colordot  Tourte de Blette (sugared vegetable pie )
colordot  Tourte de Haute-Provence (vegetable pie )


- www.provencebeyond.com (Beyond the French Riviera) ®
Copyright 1995-2011, Russ Collins - All Rights Reserved.
-