| Recipes | Herbs, Spices | Seafood | Vegetarian | Special Dishes | Nissarde | Dictionary | Measurements | Michelin Guides |

| Recipes Alphabetic | Recipes by Category |

Appetizers
   colordot  Pissaladière (onion tart )
   colordot  Socca de Nice (chic-pea-flour crêpe )
Desserts
   colordot  Nougat Noir (black nougat )
Legumes
   colordot  Aubergine Farci (stuffed eggplant)
   colordot  Courgette Farci (stuffed zucchini)
   colordot  Légumes Farcis à la Provencal (stuffed vegetables)
   colordot  Oignon Farci (stuffed onion)
   colordot  Poivron Farci (stuffed bell pepper)
   colordot  Tomate Farci (stuffed tomato)
Meats
   colordot  Coq au Vin
Pasta
   colordot  Cooking Pasta
   colordot  Pâtes au Pistou (spaghetti - basil-garlic)
Pastry
   colordot  Brioches aux Pralines (pâte levée)
   colordot  Gâteau des Rois (the January 6th "King's day brioche, during January.)
   colordot  Navette de Saint-Victor
   colordot  Pâte à Pissaladière (pie dough for the pissaladière (or pizza))
   colordot  Pâte Levée (bread dough for brioches)
   colordot  Tarte Tropézienne (cream tart)
Salads
   colordot  Brandade de Morue
   colordot  Salade Niçoise
Sauces
   colordot  Aïoli Sauce
   colordot  Anchoïade (anchovy-garlic sauce)
   colordot  Béchamel
   colordot  Pissala (salted-fish purée, used for pissaladière)
   colordot  Rouille
   colordot  Sauce au Pistou
   colordot  Sauce Blanche
   colordot  Tapenade
Seafood
   colordot  Moules Marinière
   colordot  Sole Marinière
Soups
   colordot  Aïgo Boulido (garlic-egg soup)
   colordot  Bouillabaisse (seafood soup)
   colordot  Ratatouille (vegetable stew )
   colordot  Soupe au Pistou (basil soup)
Tourte
   colordot  Croûte Raphaëloise (fish-mushroom pie)
   colordot  Tourte de Blette (sugared vegetable pie )
   colordot  Tourte de Haute-Provence (vegetable pie )